Cosimo Technology

Aplicatii

APLICAȚII

MUNICIPALE

CONSTRUCTII

INDUSTRIA MINIERA

INDUSTRIA PETROLIERĂ

INDUSTRIA CHIMICĂ

INDUSTRIA ALIMENTARĂ

HVAC

STINGEREA INCENDIILOR

AGRICULTURĂ

APLICATII MUNICIPALE

Gorman-Rupp a stabilit standardele in industrie privind sistemele de pompare, inclusiv motoarele si sistemele de control. Pumpele nostre autoamorsante care pot vehicula fluide cu continut de solide ofera o fiabilitate si usurinta in exploatare maxime. Oferim cele mai bune solutii pentru aplicatiile de vehiculare a apelor uzate.

CONSTRUCTII

Gorman-Rupp este liderul la nivel modial in productia pompelor pentru sectorul constructiilor. Design-ul nostru simplu cu un numar minim de parti in miscare minimizeaza riscul de defectiuni, iar mentenanta uzuala poate fi facuta extrem de simplu folosind scule manuale normale.

INDUSTRIA MINIERA

Gorman-Rupp ofera solutii complete pentru vehicularea fluidelor de toate felurile, de la cele agresive chimic, abrazive, cu continut de particule, sau curate, in aplicatii din industria miniera de suprafata.

INDUSTRIA PETROLIERA

Procesul de rafinare a petrolului implica utilizarea de instalatii tehnologice complexe. Incalzirea si racirea materiei de lucru se face prin intermediul schimbatoarelor de caldura tubulare special concepute pentru a lucra la presiuni si temperaturi inalte. Pompele in functie de zona de risc pot necesita dupa caz certificare ATEX sau API. Pentru pomparea CTL, CLU, kerosenului sau a benzinei se folosesc pompe centrifuge. In cazul bitumului si al altor substante vascoase se folosesc pompe cu roti dintate, pompe cu surub sau cele cu piston.

INDUSTRIA CHIMICĂ

Industria chimica implica dupa caz utilizarea in procesul tehnologic a unor substante periculoase pentru om. In acest caz siguranta in exploatare este foarte importanta. Anumite aplicatii cer pompe cu cuplaj magnetic pentru a evita posibilele scurgeri si accidente in exploatare. Schimbatoarele de caldura dupa caz necesita materiale speciale pentru placi (titan, hastelloy etc), iar in functie de presiunile si temperaturile de lucru se poate opta pentru diferite configuratii (cu placi, tubular, hibrid).

INDUSTRIA ALIMENTARĂ

In industria alimentara cel mai mare accent se pune pe igiena echipamentelor. Prin urmare materialele folosite sunt otelul inoxidabil slefuit la diferite grade de rugozitate, conectori igienici si posibilitatea de a curata instalatia fara a demonta componentele (CIP). Producatorii folosesc de la pompe centrifuge pentru cele mai simpl aplicatii pana la pompe volumetrice cum ar fi cele cu roti dintate, pneumatice cu membrana sau cu lobi (pentru fluide sensibile la forfecare). Schimbatoarele de caldura au un rol important in procesul de pasteurizare.

HVAC

Acest segment reprezinta cel mai mare consumator de schimbatoare de caldura cu placi. Folosite in toate instalatiile de incalzire/racire, configuratiile cele mai raspandite sunt cele cu placi brazate si cele demontabile cu placi si garnituri. Un caz special il reprezinta schimbatoarele de caldura pentru incalzirea piscinelor, acolo unde multi producatori recomanda modelul tubular. Pomparea fluidelor in instalarie se face cu pompe centrifuge de alimentare si circulatie, cu debit fix sau variabil.

STINGEREA INCENDIILOR

Grupurile de pompare antiincendiu sunt sisteme complexe cu doua sau mai multe pompe, prevazute cu tablouri de automatizare si alte accesorii dupa caz. In functie de cerintele proiectului aceste grupuri pot fi configurate in conformitate cu diverse standarde actuale in industrie (NFPA, FM, UL).

AGRICULTURĂ

Instalatiile de irigat folosesc pompe centrifuge orizontale sau verticale in diferite configuratii (cu carcasa in spirala, dublu flux, multietajate). Pe de alta parte in productia furajelor se folosesc pompe volumetrice capabile de la vehicula fluide vascoase (pompe cu roti dintate, pneumatice cu membrane sau pompe cu surub).

WhatsApp Scrie-ne pe WhatsAPP